Webinar: Zie het retourproces als kans

Datum en tijd

16 maart 2021 - 15:00 uur

Locatie

Online

Omnichannel-ontbijtsessie

Webinar:

Het retourproces, van frustrerende kostenpost naar waardecreatie

Datum & Tijdstip:

16/03/2021 om 15:00 uur

Beschrijving van het webinar:

Retouren zijn een steeds groter wordend probleem voor e-commercebedrijven. Als de consument iets terugstuurt, geschiedt de terugbetaling gemiddeld na zeven werkdagen. In de tussentijd is de conversie met zo’n tachtig procent gedaald. Returnista wil het retourproces een beter imago geven en klantvriendelijker maken. Van een frustrerende kostenpost naar het creëren van waarde.

TCOG werkt samen met Returnista om het retourproces te stroomlijnen, het aantal retouren te verminderen en de conversie te verhogen.

Hoe fijn is het voor de consument als tijdens het retourproces direct zichtbaar is of een product beschikbaar is in een andere kleur of maat? Of als het retourbedrag als tegoed aan het winkelmandje is toegevoegd? Zo kan de klant een nieuw product aanschaffen nog voordat het initiële product door de webshop retour is ontvangen. Met dit soort acties kunnen webshops zich echt onderscheiden.

Daarnaast is elke retour een feedbackmoment: het geeft inzicht in waar de problemen zitten. Op basis daarvan kunnen retailers het verkoopproces bijsturen of de informatieverstrekking optimaliseren.

Meer weten? Schrijf u dan nu in voor het gratis webinar op 16 maart van 15.00 -16.00 uur waarin we u alles vertellen over hoe u met deze krachtige samenwerking uw e-commerce activiteiten duurzaam en toekomstig maakt.